måndag 13 januari 2014

Lite annorlunda muffins med salami och fetaost

12 portioner
 
4 st salladslökar eller ca 1/2 purjolök
2 msk olivolja
100 g fetaost
40 g pepparsalami, skivad
250 g cocktailtomater, 1 ask
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 st ägg
2 dl filmjölk
Oregano
 
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skiva salladslöken. Fräs den mjuk i 1 msk olivolja. Låt svalna.
3. Tärna osten, strimla salamiskivorna och halvera tomaterna.
4. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver, salt och salamistrimlor.
5. Vispa samman ägg, filmjölk och 1 msk olivolja. Rör ner blandningen i mjölet. Tillsätt ost och lök. Fördela smeten i en väl smord muffinsplåt. Tryck ner tomaterna och strö över lite oregano.
6. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
Baserat på recept från Alltommat.se & lite eget.
 
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar