Nu är morgondagens kvällsmys färdigt, det blir räklåda och lite grönsaker.
Det blir perfekt inför julens all mat, detta är lite lättare och enklare.
Detta är något som min farmor ibland bjöd på...
Ägg & Räklåda
Till denna form använde jag:
Ca 500 g räkor
5 kokta ägg
5 skivor franska (som jag skivar till krutonger)
Dill, färsk eller torkad
Ostsås:
5 dl grädde
Ca 500 g räkor
5 kokta ägg
5 skivor franska (som jag skivar till krutonger)
Dill, färsk eller torkad
Ostsås:
5 dl grädde
3 dl mjölk
100 g smör
mjöl till att reda såsen med
Ca 1 dl riven ost
Lägg kokt skivat ägg på botten av en smord ungsform, strö sedan över räkor och häll sedan över ostsås med dill i och sist brödkrutonger och , in i ugnen på ganska hög värme så brödet får färg, färdigt! Servera med sallad och bröd.
100 g smör
mjöl till att reda såsen med
Ca 1 dl riven ost
Lägg kokt skivat ägg på botten av en smord ungsform, strö sedan över räkor och häll sedan över ostsås med dill i och sist brödkrutonger och , in i ugnen på ganska hög värme så brödet får färg, färdigt! Servera med sallad och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar