tisdag 2 oktober 2012

Köttgryta

Köttgryta

Ingredienser
500 gram grytbitar (nöt eller fläsk)
3 msk Touch of Taste Oxfond med Rödvin (kan bytas ut mot buljontärningar)
4 dl
 vatten
1 buljontärningar
1 röda paprikor
1 gullök
650 gram färska champinjoner
2 dl liter grädde
2 dl  creme fraiche
1 msk msk sambal oelek
Smör till stekning
salt & peppar


Gör så här: Dagen före. Koka upp 9 dl vatten, smula ner buljongtärningarna. Lägg i grytbitarna, låt småkoka ca 40 minuter. Låt grytbitarna lägga i vattnet/buljongen, tills det att är dags att laga grytan.


Skala och hacka scharlottenlökarna. Skölj och hacka paprikorna. Skölj, rensa och skiva champinjonerna. Häll av vattnet/buljongen från grytbitarna. OBS! Spara vattnet/buljongen. Lägg i ett par msk smör i en panna på hög värme. Bryn snabbt grytbitarna. Lägg i en stor stekgryta/kastrull. Fräs på den finhackade scharlottenlöken. Lägg i grytan. Lägg i ett par klickar smör till i stekpannan, lägg i champinjonerna. Stek dem 2-3 minuter. Häll över i stekgrytan/kastrullen. Häll på det överblivna vattnet/buljongen och alla grädden. Låt koka upp. Tillsätt fonden och sambal oeleken. Låt små puttra 15-20 minuter. Smaka av. Krydda ev med lite salt & peppar. Tillsätt creme fraichen och den finhackade paprikan. Rör om. Låt koka upp. Låt småputtra ett par minuter, fram till servering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar