Ingredienser
500 gram grytbitar (nöt eller fläsk)
3 msk Touch of Taste Oxfond med Rödvin (kan bytas ut mot buljontärningar)
4 dl vatten
1 buljontärningar
1 röda paprikor
1 gullök
650 gram färska champinjoner
2 dl liter grädde
2 dl creme fraiche
1 msk msk sambal oelek
Smör till stekning
salt & peppar
Gör så här: Dagen före. Koka upp 9 dl vatten, smula ner buljongtärningarna. Lägg i
grytbitarna, låt småkoka ca 40 minuter. Låt grytbitarna lägga i
vattnet/buljongen, tills det att är dags att laga grytan.
Skala och hacka scharlottenlökarna. Skölj och
hacka paprikorna. Skölj, rensa och skiva champinjonerna. Häll
av vattnet/buljongen från grytbitarna. OBS! Spara vattnet/buljongen. Lägg
i ett par msk smör i en panna på hög värme. Bryn snabbt grytbitarna. Lägg i en
stor stekgryta/kastrull. Fräs på den finhackade scharlottenlöken. Lägg i grytan.
Lägg i ett par klickar smör till i stekpannan, lägg i champinjonerna. Stek dem
2-3 minuter. Häll över i stekgrytan/kastrullen. Häll på det överblivna
vattnet/buljongen och alla grädden. Låt koka upp. Tillsätt fonden och sambal
oeleken. Låt små puttra 15-20 minuter. Smaka av. Krydda ev med lite salt &
peppar. Tillsätt creme fraichen och den finhackade paprikan. Rör om. Låt koka
upp. Låt småputtra ett par minuter, fram till servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar